divendres, 11 de gener del 2013

Mercè Escardó i Bas, paretana il·lustre

Estimats!!!

Ens fa molta il·lusió comunicar-vos que la Mercè Escardó i Bas, la nostra estimada directora, ha estat guardonada amb la Medalla de la Vila de Parets del Vallès, la màxima distinció que atorga el municipi en el reconeixement a l'enaltiment de parets i a la seva projecció arreu. Aquest premi vol reafirmar la tasca realitzada a Can Butjosa durant 30 anys dedicada a lligar la literatura amb la vida dels infants i joves, a través de l'estima pels contes i els llibres.




L'acte de lliurament es va fer el passat 14 de desembre al Teatre de Can Rajoler, en el qual també es va premiar a La Cooperativa La Progressiva en reconeixement del seu centenari i per la tasca social per la qual va néixer com a cooperativa de consum dels treballadors de la Linera; i a l'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume que al 2011 va celebrar els 50 anys d'activitat en el món del lleure infantil i juvenil. 




"En una cerimònia solemne, l’alcalde, Sergi Mingote, acompanyat de persones vinculades amb els guardonats, va lliurar les distincions, que reconeixen a persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment de la vila i els confereixen el títol de paretans il·lustres", com explica el butlletí municipal Parets al dia.




Ens fa il·lusió perquè és un premi de reconeixement al bibliotecari de carrer, a tots els que estem dia a dia amb els nostres usuaris, treballant per la nostra comunitat, fent vincles i establint ponts entre els diferents agents socials, família a família, nen a nen. Com diu la Mercè:

"Els bibliotecaris som les ànimes de les biblioteques i per tant cada professional hi deixa la seva empremta. Si nosaltres treballem amb llibertat i responsabilitat creem una biblioteca amb personalitat pròpia. Depenent del bagatge que portis com a lectora i professional ho desenvolupes d'una manera o d'una altra. És lògic que si treballes d'aquesta manera la biblioteca formi part de la teva vida i tu formis part de la vida de la biblioteca".


Volem agrair-li la seva gran aportació en el món de les biblioteques infantils i l'obertura de camins i mires que ha fet durant aquests 30 anys.

Felicitats!!!

En els enllaços que teniu a continuació podeu llegir les notícies que se'n fan ressó i una entrevista que se li va fer a la Mercè en motiu del premi on parla de la seva trajectòria personal i professional i, en definitiva, vital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada