divendres, 13 d’abril del 2012

Trobada de Conta Contes

Demà tot el dia estarem engrescats en la Trobada de Contacontes. Més de 30 alumnes van participar en la passada edició del curs El Teler del contacontes que es va realitzar al novembre a càrrec de Mercè Palay, canta-conta-contes, especialista en literatura infantil i auxiliar de Can Butjosa.

La jornada de demà té com a finalitat posar en contacte alumnes i professionals per reflexionar sobre el fet d'explicar contes. Es posaran en comú paraules i reflexions al voltant dels contes i de tot el que representen: com ajuden a infants i adults a desenvolupar-se emocionalment, a expressar tot el que portem dins. Gràcies als contes introduïm els més petits en la lectura que la fan tot mirant i escoltant i els ajudem a posar nom als nous objectes i conceptes que apareixen en les històries i en la seva pròpia vida.


En una entrevista publicada recentment en el Diari de l'Ametlla, la Mercè comentava que "la paraula parlada mulla, és com l'aigua; quan la paraula viu dindre d'un conte és com l'oli, taca. Els contes ens donen aquestes pistes interiors, aquests camins que quden gravats en el subconscient. Per això els contes populars ens proporcionen les primeres pistes de com viure en el món". Al voltant d'aquesta idea i d'altres anirem filant el fil i fent camí pel món dels contes, el fet i l'art d'explicar contes.

Per aquells que vulgueu, després ens quedarem a dinar a la Biblioteca (amb el permís del Follet...) i havent paït el dinar, de 5 a 7 de la tarda tindrem una sessió de contes a càrrec dels alumnes del curs.

De segur que en treurem molt de profit, no us ho perdeu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada