dimecres, 27 de juny del 2012

7a Escola d'Estiu: "Els contes: el país natural dels infants" amb Rosa Maria Curto

Parlem de...
Taller per experimentar i compartir les sensacions i emocions que els contes ajuden, tot mirant cap endins, a aflorar, ajudant-nos a descrobrir-nos a nosaltres mateixos, el món interior i exterior, en harmonia natural

Per acabar la tarda, la Rosa Maria Curto va conduir un taller molt interessant i interactiu que reproduia la metodologia emprada en el Taller d'il·lustració que realitza a la biblioteca durant tot el curs escolar amb els infants.

Vam començar amb unes relaxacions completes que ens van fer prendre consciència del nostre propi cos i l'ara, acompanyats amb la dolça veu de la Rosa Maria i la cançó Au Royaume de Fées de Joève. Després ens vam imaginar que erem una petita llavor d'arbre que creixiem fins fer-nos un arbre fort i robust que passava per totes les estacions de l'any i posteriorment vam reflexionar entorn a diferents preguntes com: en què ens assemblem a un arbre? Què has sentit empatitzant amb el teu arbre interior? Què podem aprendre dels arbres?


La Rosa Maria va fer èmfasi amb com d'important és escoltar tots els nens i fer-los participar. Al principi és difícil que s'expressin i només els més agosarats s'atreveixen a dir alguna cosa, però a mesura que van aportant idees i sentiments, fins i tot els més tímids s'uneixen, argumenten i s'expressen.



La lectura de L'arbre vermell de Shuan Tan ens va ajudar a veure la importància dels contes per descobrir el nostre món interior i canalitzar les emocions, no només a través del text, sinó a través de les il·lustracions que sovint ens colpegen l'ànima i ens fan veure què hi tenim a dins.




Per finalitzar el taller, vam dibuixar un arbre, cadascú el seu. Disposàvem d'un full en blanc, retoladors de colors, llapis, bolígrafs, etc., i lliurement vam anar dibuixant segons com som, com ens trobàvem en aquell moment. Sense presses malgrat el poc temps que disposàvem a última hora. Gaudint del moment, de l'ara.

Un cop acabat el dibuix, la Rosa Maria ens va anar explicant com interpretar l'arbre, segons les indicacions d'un psicòleg alemany, a partir de l'anàlisi de la base, el tronc, la copa, les dimensions, la pressió del traç, el predomini corbes, rectes, angles, l'aspecte, el ritme, la inclinació, la direcció de les branques, la situació, continuïtat, etc. Si voleu més informació, podeu consultar el blog de la nostra estimada il·lustradora on ho explica amb tot detall.


Una sessió fantàstica i que ens va ajudar molt a comprendre l'interior dels nens!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada