dimarts, 5 de juny del 2012

Nota de premsa

El Pla de lectura de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa celebra el 18è aniversari


El proper 9 de juny, a partir de les 11 h, la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa acollirà la festa de celebració del 18è aniversari del Pla de lectura. 
L’il·lustrador Gusti serà l’autor del cartell commemoratiu de l’efemèride.El actes començaran amb els parlaments inaugurals a càrrec de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, el secretari del Gremi d’Editors de Catalunya, Segimón Borràs i representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Tot seguit, s’iniciarà un itinerari per les instal·lacions amb reconeguts autors que tenen llibres al Pla de Lectura. Entre d’altres, assistiran escriptors com Pep Albanell, Carles Cano, Josep Francesc Delgado, Pau Joan Hernàndez, Enric Lluch, Pere Martí, Hermínia Mas, Jordi Palay, Miquel Rayó i Meri Torras. Acompanyats de contacontes, mestres i famílies recorreran l’equipament acompanyats dels petits lectors i lectores que els plantejaran tota mena de preguntes.
Els autors i convidats dinaran als jardins de la biblioteca, a partir de les 16.30 hores, es donaran a conèixer les dades recolides sobre els 18 anys del Pla de Lectura,  s’explicaran contes i es presentaran les lectures tal com es fa a les escoles. Cal dir que un dels objectius d’aquest Pla és que no hi hagi lectures obligatòries a les escoles i els infants puguin elaborar el seu itinerari personal de lectura, llegint literatura de qualitat i respectant la lectura en llibertat.
A la tarda s’explicaran contes i es presentaran les lectures tal com es fa a les escoles; un dels objectius d’aquest Pla és que no hi hagi lectures obligatòries a les escoles i els infants puguin elaborar el seu itinerari personal de lectura, llegint literatura de qualitat i respectant la lectura en llibertat.
El Pla de lectura de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa va néixer el curs 93/94 amb l’objectiu de millorar l’hàbit i la competència lectora entre els escolars incidint en la promoció de la lectura en llengua catalana i amb el convenciment que els llibres són una eina de creixement personal insubstituible.
Des que es va iniciar fins a l’actualitat, un total de 2.843 infants de Parets del Vallès, escolaritzats al municipi, han gaudit del Pla de Lectura.
Un infant que hagi fet tota la primària a Parets quan l'acabi haurà tingut la possibilitat de llegir 204 llibres diferents, del fons de 500 llibres triats per aquesta activitat escrits per 451 autors diferents, referents de la literatura infantil i juvenil universal. El curs passat van llegir entre tots 12.561 llibres.
L’any 2004, la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya li va atorgar el premi a la millor iniciativa de foment de la lectura. Aquesta activitat també està inclosa dins el projecte Ciutats lectores: de l’oralitat a la literatura, que l’Associació Cultural Cal Llibre porta endavant i que compta amb l’ajut de la Institució de les Lletres Catalanes.
Durant el curs 2010/11 van formar part d’aquest projecte 1.425 infants de 3 escoles d'0sona 6 de Parets del del Vallès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada